REGRA Műanyag Kft.

Polietylen fólia újrahasznosítás


Bővebben

Polietylen fólia újrahasznosításával foglalkozunk.

A fólia extrudálás és feldolgozás folyamatában keletkező fólia hulladékot dolgozzuk fel és újra fólia fújására alkalmas granulátumot állítunk elő.
A megvásárolt fólia hulladékot színekre válogatjuk így képesek vagyunk alap színek előállítására (kék, sárga, zöld, fehér) illetve a sötét színekből és a nyomdázott fóliákból fekete regranulátumot állítunk elő.

Emelett bér regranulálást is vállalunk, tehát partnereink saját technológia hulladékjukat tudják gyártásukba visszailleszteni az általunk regranulált alapanyaggal.

Szolgáltatásaink


Bér regranulálás

Partnereink fólia hulladékának feldolgozásával.

Granulátum előállítás

A fólia hulladék megvásárlásával és feldolgozásával.

Pályázat


Sajtóközlemény

A Kedvezményezett neve: REGRA MŰANYAG Kft.
Fejlesztés tárgya, célja: Fólia granuláló berendezés vásárlása a Regra Kft.-nél
A szerződött támogatás összege: 9 999 999 Ft.
A projekt tartalmának bemutatása:
A REGRA Műanyag Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz GINOP Plusz-1.2.2-22 Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program című jogcím keretében 1 db Exact Granulator R6/Gold fólia granuláló berendezést vásárolt.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022.07.26
Projektazonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-00261

A projekt során beszerzésre került egy Exact Granulator R6/Gold fólia granuláló berendezés. Cégünk életében nagy lépést jelentett a gép beszerzése. Elsősorban fólia hulladékot dolgozzuk fel és új fólia fújására alkalmas granulátumot állítunk elő belőle. Ezt a folyamatot korábban csak több lépésben tudtuk elvégezni. A kérelemben szereplő berendezés üzembe helyezésével egyrészt a kapacitás bővítése vált lehetővé, mivel a hulladék anyag egy lépésben juttatható vissza a termék gyártásba a korábbi kettő helyett, illetve több eszköz is rendelkezésünkre áll a regranuláláshoz. Egyben jelentős mennyiségű időt, energiát és munkaerő-ráfordítást takarítunk meg.

A megvásárolni kívánt berendezés segítségével olyan módon tudjuk a keskeny fóliákat újrahasznosítani (akár 60 m/perc sebességgel), ami nem a hagyományos újrahasznosítás útján történik (azaz ledarálja és megolvasztja a fóliát és ismételt extruziós folyamattal állít elő újrahasznosított granulátumot),hanem a keskeny fólia csíkokat összetömöríti, és az így előálló merev szálakat egy speciális forgó kés segítségével aprítja fel úgy, hogy ez az apríték közvetlenül visszatáplálható alapanyagként a fólia fújó extrúderekbe. A műanyag tehát nem megy át újabb olvasztási cikluson, így kedvezőbb fizikai tulajdonságai maradnak az újrahasznosítás után.
Másrészt a korszerű és hatékony berendezés jelentősen javítja a termelési folyamatokat úgy, hogy a hulladék költség- és energia hatékony módon alakítható termékké (további gyártási folyamatok alapanyagává). Korunk egyik nagy problémája a környezet szennyezése műanyagokkal; ezt csökkenteni lehet a hulladékok begyűjtését követő feldolgozással és újabb ciklusban történő alkalmazással. Mivel bérgranulálást is vállalunk, az új egység beállításával Ügyfeleinket gyorsabban és magasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni és esetleg az ügyfélkör bővülésére is lehetőségünk nyílhat. Összességében tehát hatékonyabb módon, jobb minőségű újrahasznosított anyag állítható elő a berendezéssel, és több hulladékot tudnánk feldolgozni, ami nagyban hozzájárul egy tisztább környezet eléréséhez is.

Pályázat


A Kedvezményezett neve: REGRA MŰANYAG Kft.
Projekt címe: Kapacitásbővítő beruházás a Regra Kft-nél
A szerződött támogatás összege: 9 997 769 Ft.
A támogatás mértéke (%-ban): 70%

A projekt tartalmának bemutatása:
A REGRA Műanyag Kft. a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program GINOP-1.2.2-15 Mikro-, kis-és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása című jogcím keretében
1 db YDN-V65 típusú Műanyag Újrahasznosító granuláló berendezést vásárolt.
A projekt tényleges befejezési dátuma: 2016. 12. 09.
Projektazonosító száma: GINOP-1.2.2-15-2015-02309